Friday, April 29, 2011

selamat segalanya Mya.


L= LOVE.
yes i LOVE you so much Mya.

olololo manja je kan kami?
hahaha. gay dop ayat aku mya? haha

merepek lah aku banyak mana.
dia tetap makin melayan.
gelak aku disambung gelak dia.
yeahh. bijokkkk ahh.


muka kena marah ngan mya.
garang betul mu ni natu mama. haha

apa yang selamat?
dia. dia amawiya.
tarikh lahir dia 22nd April.
happy birthday mya.

semoga Allah permudahkan segala urusan.
cepat lah khawin dengan anak mama tauu awak? haa
terima kasih mya dengan selama kita bekawan.
susah senang. manis masam.
dikongsi bersama.

dia punya semangat kawan yang tinggi.
jangan sekali kau khianati.
kerana dia punya hati.
jangan sakiti. :)

mya, aku doakan kita kawan sampai mati.


ayuh la planning percutian gempak geng kita!
pleaseee.
i love you amawiya mustapha.
<3




Thursday, April 28, 2011

yeaahaaa

lagi beberapa hari aku bakal menghadapi sem baru. aku berharap sangat. dapat rumah sama dengan apa yang dirangcang. yeahh. rindu gila gelagak-gelagak ZOZO. haha. tgk gelagat kat twitter. macam tu witter kte punye nak begossip. ahaa.

yeahh. aku nak cari semangat. semangat sem baru. dalam otak planing dah bemacam. tapi jgn leh diam. haha. budak2 kampung kalau hangpa baca. nanti kita nak buat meeting skit. dtg la rumah aku tau. jap jap. dpt ke tak rumah tatau. mintak mintak mintak dapat. amin. :')


jangan terlalu berharap dengan manusia.
kelak kekecewaan yang kita rasa.
berharaplah dengan Allah.
sesungguhnya Allah tak pernah menghampakan hamba-Nya.

aku undur diri.
aku penat.
thanks for everything.



kecian miss. telindung dek faiz. haha
seriusly. i miss you guys much!

Tuesday, April 26, 2011

masa dan perubahan

masa akan mengubah segalanya.
kan?

yang muda jadi tua.
yang bujang berkhawin sana.
yang hidup pasti ke-sana.
yang sakit mungkin sembuh mungkin tidak juga.
yang bahagia tetibe menderita.

itulah ujian. cubaan. masa.
jalan kehidupan manusia.

yeah.
macam roda. ada atas. ada tengah. ada bawah.

jangan agungkan bila kau dapat.
jangan nanti teresak esak.

bibir aku makin teruk.
ubat doctor?
masih mencari penawar.
sakit mengampunkan dosa,
moga Allah ampunkan segalanya.
amin.

Wednesday, April 20, 2011

bila kami bertemu

24 jam pun tak pernah cukup untuk kami. tak pernah. bila kami bertiga berempat ber berapa pun. tak pernah jam cukup. serious. tak bergurau pun. nahh aritu dari breakfast dan minum petang serius sekejap gila. dan mmg rasa tak cukuppp. tak puasss. kerana kami sentiasa ada perasaan rindu sayang. itu lah persahabatan yang sentiasa aku pohon sampai nyawa terakhir. nafas terakhir kita tetap sahabat.





nasi lemak TC yang terbaik di Kelantan!


roti planta + hamlet dekat wau!


minuman kami.


mya teruja dengan KOPI AIS dia dan nan cheesee dia.
(mood makanan orang tua kan? , takpe aku tetap sayang dia, pfft)

teruja teh eyra ni. haha. mentang2 air dia selera orang muda.
haha. err ada tangan mencuri hamlet aku. haha

nak jugak tunjuk air versi kanak2. oren sudaaa. haha.

gaya jongggg. mya jongg hamim jongg. ira waras! haha
sengal kami. hanya kami yang paham. haha.

aha. ni aten dan yaya. sep parop selok jugok ni. ni time lepok noodle.
yaya aku suko mu senggeh gtuu. cunnn yawww. kan wawan? HAHA.

ketawa bersama. gembira bersama.
berduka kongsi cerita. nasihat sentiasa.
itulah kawan sebenarnya.

sampai kapan pun kita bersama!
amin.

all the best final!
untuk semua yang tengah final eh!
xoxo

Monday, April 18, 2011

aku pernah.

tolong sangat. jangan ada mengalah dalam diri. aku pernah tersungkur luka. tapi sebab kau kuatkan aku. semangat yang kau bagi. ayat-ayat naikkan ghairah aku pada belajar tak pernah luntur. setiap kali aku rasa terbeliak sedih. aku resah. aku keciwa. aku sentiasa meluahkan pada kau. sebab kau akan bagi kata-kata buat aku gunakan otak akal yang diberi bukan perasaan. terima kasih.

jadi hari ini. aku tak nak tengok kau sakit seperti aku tersungkur berdarah. aku nak dukung kau. naik ketempat yang damai untuk kita. yang tenang. kalau ada orang cakap macam-macam. bagi aku muka dia. biar aku set masa dan tempat. kau jangan pernah mengeluh. jangan. aku akan selalu ada untuk kau. aku sayang kau.



kau jaga aku.
aku jaga kau.
aku akan selalu ingat.

sekarang aku mahu kau senyum sampai nampak hijau hijau hijauuuuuu.. :D

Sunday, April 17, 2011

salam maju jaya dari hamimo

eheemm. saya ninja hamimo ingin membuat beberapa ucapan kepada teman-teman tercinta. *poyoo je lebih* haha. okey meh kita teruskan. sebenarnya, dragon ball ada 7 bijik semuanya. kelakar kan? pffft.

dah berbalik kepada topik kita. saya nak ucapkan selamat maju jaya buat semua kawan-kawan yang bakal menduduki peperiksaan akhir sem ni untuk semua ipta lahh. terutamanya utk darling-darling tesayang muah muah yang berada di Uitm shah alam (mamamiya) UM (farhana), kakak saya (UTM). dan ipta2 yang lain lah gamaknya. UPM, UKM, USM,UTEM, Uitm perak. nahhh nak tulis sume U menanges jugak la gamaknyaa. haha.


terima kasih Allah. :D
semoga Allah permudahkan semua urusan kita.
amin.

p/s: gambar tu saya tangkap sendiri tau awak awak! kaki tu kaki sape eh?
HAHA

Thursday, April 14, 2011

tak pernah suka perasaan ini

arghhh. rasa ditikam hati.
tecalar bedarah.
luka tak dirawat.
bernanah busuk.

perasaan hati hijau.
kesian.

kenapa ada dengki?
busuk sangat. haihh.
im freaking jealous.
ohmai.

Saturday, April 9, 2011

di keheningan petang.



indah dan manis.
sungguh, saat besama yang tercinta.
saat ketawa bersama mereka.
lupakan seketika dunia luar yang macam warna.
indah itu sebuah keluarga yang sentiasa ada.


gambar
iloveyou-ditulis oleh Husna Alya Mohd Rani.
dirakam oleh aku.
indah bercerita dengan mereka.

Thursday, April 7, 2011

Miss Niezha.

ehee. setiap kali dia hantar kami ke apartment, dia akan ucap i love you too hamim. sangat manis kan? heeee.



aha. ni lah lecturer calculus kami yang awesome. heeee.
happy birthday yaww. yang ke berape eh? 19! hehehe


miss,
terima kasih kerana tak pernah sedetik penat melayan kerenah seranah kami.
lagi terima kasih selalu belanja kami macam-macam.
bawa kami jalan-jalan. hiburkan hati kami yang penat belajar 24 jam. *hiperbola skit*
sentiasa join kami bila kami mulakan gossip hangat. terima kasih miss.

miss,
kami minta ampun dan maaf.
jika pernah kami guriskan hati sampai tecalar bedarah.
ampunkan kami miss bila gurauan kami melampaui segala batasan.
maafkan kami miss bila kami selalu menbebankanmu melayan kami.

miss,
you're awesome.
we love you like no words can describe it!
zozo!


miss miss. rasa macam kurus tak tengok gambar ini? hehehe.
jkjkjkjk. :D

zaman zaman muda mudi yaww. HAHA

lastly, miss happy belated birthday!

Wednesday, April 6, 2011

apa layaknya

aku selalu.
menghakimi orang.
nyah, ahh baiklah.
ahh teruk gila nyah.
eh ouh eee euuww.
ye aku menghakimi.

tapi apa layaknya aku.
menghakimi engkau ?
apa layaknya?


Monday, April 4, 2011

kami lah juara





aha, lambat ke aku nak update kisah project statics kteorg?? haha. bedal jelah.




eh nampak tak? sume air tangan orang perempuan. dan kami berenam berkerja keras menyiapkan HOIST SUPPORT ini. *aku jela byk main main.* sayang group aku ketat ketat.

tengok!! kalau ikutkan. 1kg je dia nak tampung beban. tapi kami. bekilo kilo pun boleh!
segala majalah kat umh kau kami tarok!
so cool kan group kami?


ambik mood semua. ambik cepat. yeahh!

suatu masa nanti.
kamilah bakal-bakal engineer di Malaysia.
AMIN.

so much thanks to all my group members.

Maddah Bazilah.
Nur Aqillah.
Noraini.
Lisma.
Yuhanis Shazlini.




Sunday, April 3, 2011

tulang belakang keluarga aku

Bonda,
kau lah tulang belakang kami.
di rumah kau lah guru kami.
di sekolah kau guru mereka.
kau penolong ayahanda.
penolong yang setia.
setia dikala susah. dikala senang.

Bonda,
kau la air sewaktu ayahanda berapi.
kau orang tengah dikala merajuknya kami dengan ayahanda.
kau lah penyeri keluarga kami.
kau lah ketua sewaktu ayahanda ke luar negara.

Bonda,
kuatnya kau. tabahnya kau. garangnya kau.
segalanya demi suami dan anak anak mu yang tercinta.

Bonda,
kau lah tulang belakang aku.
setiap kali aku tersungkur meraung kesakitan
kau tak pernah tinggal aku. tak pernah.
saat aku putus harapan.
tak akan ada kata putus kata mengalah kau ajarkan.
sesekali bertengkar dengan-mu bonda.
kau lembutkan hati memujukku.

Bonda,
kau sungguh mulia.
kau sungguh harmoni.
kau sungguh agung.
kau sungguh manis.

Kau lah Bonda tercinta kami.

HAPPY BIRTHDAY BONDA.
1ST APRIL.
ILOVEYOUSOSOSOMUCH!


Bonda bersama-sama mr foggy. :D